Informatie sociëteit

Sociëteit Societas Luminis

Al sinds de oprichting van NSL in 1991 hadden wij de droom ooit een eigen pand te betrekken. Een missionaire vereniging als NSL, met het motto “Christus kennen, en Hem bekendmaken” kan een pand goed gebruiken om haar interne en externe activiteiten een vaste plek te geven.

Na een jarenlange zoektocht, waarin ook werd overwogen om een woonboot te kopen, vonden we een schitterend pand aan de Oude Singel. Dit pand was vroeger onderdeel van Scheltema en heeft daarna muziekcafé “De Droomfabriek” gehuisvest. Op 31 januari 2008 werd dit pand officieel van NSL. Na 2 jaar hard klussen door de aannemer en een groot aantal leden van onze vereniging konden we in 2010 ons pand gebruiken. In onze Societas Luminis (gemeenschap van het licht) vinden verschillende activiteiten plaats. De wekelijks terugkerende activiteiten zijn de borrels op dinsdag en donderdag en de Bid en Lunch op vrijdag. Op deze activiteiten kunnen leden van verschillende disputen elkaar ontmoeten. Op onze borrels zijn naast goede gesprekken ook studentikoze taferelen te vinden. NSL is te omschrijven als een breed christelijke studentikoze studentenvereniging, waar iedereen op allerlei gebieden uitgedaagd wordt. Als vereniging zijn wij enorm dankbaar voor het feit dat wij een eigen sociëteit hebben. Kom vooral eens bij ons langs. Elke dinsdag en donderdag vanaf 22.00 uur bent u welkom!

Stichting Huisvesting NSL

De Stichting Huisvesting NSL is opgericht in 1995. Het doel van deze stichting luidt: “het bevorderen en in stand houden van een sociëteit ten behoeve van de te Leiden gevestigde vereniging: Navigators Studentenvereniging Leiden, hierna te noemen ‘NSL’, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.”
De Stichting Huisvesting NSL is opgezet om het pand van NSL aan te kopen. NSL huurt de sociëteit van deze stichting. Op deze manier is het pand financieel en juridisch gezien gescheiden van NSL. Ook is deze stichting de huisbaas van de leden die boven onze sociëteit in een van de studentenkamers wonen.

Mail: herus@nsleiden.nl

De Sociëteitscommissie

De Sociëteitscommissie is de mooiste commissie van NSL. Deze commissie is verantwoordelijk voor alles wat met de sociëteit te maken heeft. De commissie bestaat uit 8 leden: de Herus, Secretaris, Penningmeester, Commissaris Intern, Commissaris Extern, Kluskoning, Consumabel en LEGO (licht- en geluidsondersteuning). Deze mensen zorgen er voor dat alle leden en externen optimaal gebruik kunnen maken van onze ‘Societas Luminis’. Samen zijn zij onder andere verantwoordelijk voor het geluid en de lichten tijdens een feestje, voor het eten tijdens een verenigingsmaaltijd, voor het bier in je glas en voor de mogelijkheid om op de borrels vrienden te maken voor het leven.Contact sociëteit
Adres: Oude Singel 56, 2312 RC Leiden
Tel: +31 6 13505369
​​​​​​​Mail: herus@nsleiden.nl

admin-ajax.jpg
Vooraanzicht Oude Singel 56
e3c8eede03f94ce8857275a105c133d9.jpg
De bar

Onze sponsoren