Disputen 2017-11-25T19:33:06+00:00

NSL is onderverdeeld in disputen. Een dispuut is een groep van ongeveer 22 mensen. NSL bestaat uit 15 disputen, te weten: Muze, Elaborado Por, Dunamis, Dissonant, Sardonyx, Thersites, Bodø, Floris, Infinitas, Royaal, PIT, Ferox, Levi, Kordaat en Aramis. U kunt hieronder meer lezen over de verschillende disputen.

Disputen komen elke twee weken samen. Een aantal dispuutsleden bereiden een maaltijd voor. Na de maaltijd volgt het dispuutsuur, wat elke twee weken verschillend is en voorbereid wordt door de nestor (geestelijk leider van het dispuut). Verschillende ingrediënten waaruit een dispuutsuur kan bestaan, zijn; nadenken over een Bijbels thema, gezelligheid, zingen, spellen of discussie.

Na het dispuutsuur gaan de disputen uiteen in kringen, die de basis vormen van de vereniging. Elke kring bestaat uit vijf tot zeven personen. De kringen gaan gedurende een jaar over een bijbels thema of een bijbelboek, uitgekozen door de kringleider. Op deze manier kunnen NSL’ers in een kleine groep de Bijbel bestuderen, praten over de dingen die hen hierbij bezig houden en met en voor elkaar bidden.


Muze


Muze is het oudste en mooiste dispuut der NSL.
Muze heeft een Griekse achtergrond. Deze Griekse tint is terug te zien in de naam, het dispuutsdrankje Ouzo en de toga’s op de pre-disputenloop. Muze is recht door zee, enthousiast en fanatiek. Inspireren, enthousiasmeren en begeesteren: deze drie speerpunten zijn kenmerkend voor Muze. Op dispuutsavonden weet de sfeer van lekker gek en enthousiast om te slaan in serieus en open. Muzen houden van een goed gesprek of goede discussie onder het genot van een biertje of wijntje en zijn actief binnen en buiten de vereniging. Muze Hoogh!


Dunamis


Dunamis, Dunamis, Dunamis,
Het oudste dispuut als ik mij niet vergis.
Avontuurlijk en sportief in doen en laten,
Dramatisch vertoon in geval van negatieve resultaten.
Echter doen wij alles voor een hoger doel,
Onze missie waarmaken gebeurt met gevoel:
Want kracht zit in zwakheid, verlies, dat verblijdt,
We proberen stuko te zijn, het lukt niet altijd.

Ondanks onze harde cultuur en iedereen nakken,
Komen we op voor de knorren en zwakken.
Ook voor onszelf, we laten ons leiden door de Geest,
Duifjes zijn overal, nooit afwezig op de borrel of een feest.
“Zijt dan oprecht gelijk de duiven”, leert Jezus ons vandaag,
Liefde is de ander laten winnen, vier de nederlaag.


Elaborado Por


Elaborado Por.
Een dispuut met een rijk verleden en een gouden toekomst. Professionals op het gebied van cocktails, toetjes en Bockbier.
Eenheid in Pluriformiteit is ons motto, verschillen die er zijn gaan we niet uit de weg. Fantastische weekenden, een nog mooiere dispuutsreis, het jaarlijkse Pesach en dispuutsgala, EP-borrels en spontane activiteiten staan hoog in het vaandel bij Elaborado Por.
Als mascotte hebben we de Geit: volhardend, veelzijdig en weetgierig, prominent, maar zonder grote bek.


Dissonant


Dissonant, een van de oudste disputen van NSL.
Open, onbevangen en inhoudelijk sterk zijn eigenschappen die ons dispuut typeren. Naast dat we ervan houden om de diepte in te gaan, is er zeker geen gebrek aan een hoog lachgehalte op onze dispuutsavonden. We zijn lekker gek en hebben heel veel lol met elkaar. Daarnaast proberen we ons kwetsbaar en echt op te stellen en te kijken naar hoe God ons als dispuut wil gebruiken. We houden van culinaire hoogstandjes tijdens een zelf georganiseerde tapasavond, HEMA-ontbijtjes, een filmavond, samen borrelen, leuke weekenden, chille vakanties, met veel mensen naar het NSV-focusweekend en niet te vergeten we proberen Christus bekend te maken door onze daden. Dissonant is aanwezig in de vereniging door (oud-) bestuursleden, commissies, grote aanwezigheid bij vieringen en de minstry-cursus. Daarnaast zijn we regelmatig te vinden op de borrel voor een goed gesprek.


Sardonyx


Sardonyx kan beschreven worden als een trotse groep christelijke studenten.
Een hechte verzameling individuen die het best getypeerd kan worden als open, eigenzinnig, oprecht, actief, hilarisch, toegewijd en recht voor zijn raap. We staan graag midden in het studentenleven, maar wel terwijl we ons richten op God en Zijn plan voor ons, we zijn betrokken bij elkaars (geestelijk) leven en we houden elkaar graag scherp. Naast serieus zijn, wordt er veel gelachen, ontstaan er waardevolle vriendschappen en viert Sardonyx graag het leven. Dansen tot het zon opkomt. Varen door de Leidse grachten. Als een stel prominente pikken brallen op de borrel. Of een potje voetballen met andere NSL’ers. Daarnaast zijn veel Sardonen enthousiast actief in commissies of het bestuur van NSL. Sardonyx is geweldig, Sardonyx Heerscht, maar bovenal proberen we ons op God te richten en Hem groot te maken, want Hij heerst boven alles en over ons.


Thersites


Hoi! Wij zijn: Sanne, Renate, Bas, Nadine, Marieke, Daniëlle, Anne José, Hans, David, Mark, Ilsemieke, Miriam, Joyce, Maarten, Marten, Rachel, Maurice, Esther, Rienke en Patricia, en wij zijn Thersites. Er is geen betere manier om ons te omschrijven, omdat het dispuut niet bepaalt hoe de leden zijn, maar de leden bepalen hoe het dispuut is. Toch zullen we een poging doen om te omschrijven hoe ons dispuut op dit moment is.

We zijn een lichtelijk chaotisch dispuut en kunnen wat luidruchtig zijn. Dat heeft zo zijn charme, maar zo nu en dan kan het je tot waanzin drijven. Vaak zijn we te vinden in de buurt van een kampvuur, terwijl enkele muzikale Thersieten de rest vermaken met aangename deuntjes en de mannen whisky drinken. De meeste Thersieten zijn pauper, maar als het niet om geld gaat, dan hebben we vrijwel alles voor elkaar over! Vroeger waren we de grootste vleeseters van heel NSL, maar tegenwoordig hebben we een aantal leden die bewust leven en vega zijn, dus hebben we dag moeten zeggen tegen de bergen vlees en hallo tegen sla. Gelukkig hebben we zo nu en dan nog een BBQ waar de vleeseter zegeviert. Of het nu vlees is of niet, we houden van eten en doen dat dan ook graag met elkaar. Naast de verplichte donderdagavonden, eten we vaak met elkaar of doen we activiteiten als kroegentochten, lasergamen, borrelen, poolen, voetballen en ga zo maar door. Omdat dit stukje niet zo lang mag zijn, is er nog een ding wat we je mee willen geven; We houden simpelweg heel veel van elkaar. Of je nu normaal of nét niet helemaal normaal bent, bij Thersites is er liefde voor iedereen.


Bodø


Wij zijn Bodø, het zevende dispuut, genoemd naar de stad in noord Noorwegen.
IJzingwekkend en hartverwarmend, dat zijn wij.
IJzingwekkend hoe onze koude dispuutsdrank Jägermeister gedronken wordt, hartverwarmend hoe wij betrokken zijn bij en geven om de ander. Bij Bodø gaan debatten over alles, en beginnen uit het niets. Vertrouwd genieten en lachen, maar ook luisteren en delen. Veranderlijk als het noorderlicht, maar altijd even mooi. De Noor laat zich wekken door de felle ochtendzon, zo ook de Bodøer die regelmatig ‘s ochtends vroeg al bij de Hema te vinden is voor een dispuutsontbijtje. Met de Jägermeister wordt niet gespot, net zomin als met onze talloze tradities.
Zoals de Noor uit de koude, besneeuwde buitenwereld tevreden zijn warme huis binnenstapt, zijn dikke jas uitdoet en warm ontvangen wordt, zo is ons dispuut.
Bodø. Wij zijn divers. Wij zijn thuis.


Floris


Wij zijn Floris, het meest ridderlijke dispuut der NSL.
Ons dispuut staat bekend om de actieve leden, vele tradities en de speeches. Dit zijn stuk voor stuk dingen waar we trots op zijn, maar Floris is nog veel meer dan dat. Bij Floris kan je jezelf zijn, en is er ruimte voor persoonlijke groei. Floris is naar elkaar omzien, met elkaar mooie momenten delen, en vriendschappen opbouwen. Floris is de afwisseling tussen een goed gesprek en een hysterische lachbui. En in dit alles staat God centraal. We bouwen op de Heer door middel van intensieve kringen en goede gesprekken. Het mooiste aan Floris? Je leert er belangrijke levenslessen. Want zoals menig oud-lid ons altijd kenbaar maakt: Een Floriaan ben je voor het leven!Infinitas


Infinitas

∞ Infinitas, het VIIIe maar oneindig mooie en vurige dispuut der NSL.
Wij staan bekend om ons legendarische Infinitas-feest. Naast dat het één van de grootste NSL-feesten van het jaar is, rijkt onze faam ook ver buiten de vereniging, want heel Navigatorland rukt uit om ons feest mee te maken. Daarnaast heeft Infinitas nog oneindig veel meer tradities, zoals ons vurige dispuutsdrankje, ILV’s (Infinitas ledenvergaderingen vol studentikoze moties), een voorjaarsdiner, diesweekend, dispuutsborrels, activiteiten met andere disputen en de onvergetelijke zomervakanties. Buiten deze tradities zijn we een dispuut met veel diversiteit, slechte woordgrappen, harde sinterklaasgedichten en veel spontane activiteiten zoals samen eten, kaarten en een filmpje kijken. Maar bovenal zijn we studenten die door middel van Bijbelstudie en persoonlijke gesprekken, elkaar en onszelf proberen te inspireren om God steeds beter te leren kennen.

‘Wij staan als studenten sterk met de Heer,
Als trots Navigator verlangend naar meer
Amices, en Amica’s met elkaar
Infinitas, wunderbar!’ ∞


Royaal


Royaal is het tiende dispuut dat NSL kent en mag met recht de kroon op NSL worden genoemd.
Als de Koninklijke en de nummer tien onder de disputen is Royaal de spel- en gangmaker van NSL. Royaal heeft immers de disputenstrijd gewonnen in 2015! Royaal is een dispuut dat midden in NSL en het studentenleven staat. Energiek, actief, klein en hecht, stuko, sociaal sterk, ondernemend en een plezier voor het oog dat ook wel eens wat wil. We hebben de eer dat onze koninklijke naam verwijst naar onze Koning: Jezus Christus. Niets is zo royaal als Zijn onbeperkte genade. Dit besef houdt ons nederig, en spoort ons aan de genade van Jezus te zoeken én uit te dragen. We hebben dus een naam hoog te houden.
Royaal hoogh!


PIT


Het dispuut met pit, de kern der NSL.
Met ons jaarlijks futsaltoernooi veroveren wij de harten van de mannen én vrouwen der NSL. We zijn samenbindend en gericht op de kern. Ons dispuut heeft een hart voor de vereniging, onze omgeving, maar bovenal voor elkaar. We zijn borrelend en bruisend en houden van een feestje. Eveneens zijn we op zoek naar zekerheden, naar een stevige bodem in geloof en leven, immers geen groei in bodemloos bestaan. Soms omgeven door stilte, dan een kakafonie van geluiden. Eloquent, soms wat recalcitrant, maar altijd flamboyant. Bij PIT, met PIT, als PIT, heel PIT.


FeroxThema-avonden, vrijdagmiddagborrels, flügel, karaoke, roze, jaargroepenstrijd, koffiewedstrijden en tot diep in de nacht dansen.
Een legendarisch jaarlijks terugkerend Ferox Feest en een goedverzorgd 3-gangen mannerdiner. Een kerstdiner waar ook de Vixen-Date-Bokaal wordt uitgereikt voor de langdurige dates. Zomaar een aantal feitjes welke Ferox tot een actief, enthousiast en hecht dispuut maken.  Ferox is het twaalfde dispuut dat NSL kent en is een damesdispuut. Het Latijnse woord “Ferox” staat voor fel, heftig, stoer. En dat is wat wij zijn! Het is een eer om de titel van Foxy Lady te mogen dragen. Een Foxy Lady kent mores, waarden en vertegenwoordigt te allen tijde het dispuut, maar ook de vereniging. De Foxy Ladies zijn divers, betrokken en actief.
Ferox, niet te overtreffen!


Levi


Diversiteit, spontaniteit en gekkigheid, dat typeert Levi.
Wij zijn het 13de dispuut van 
NSL, maar staan centraal binnen de vereniging. Levi is een dispuut waarin een relaxte sfeer heerst, waar veel muziek gemaakt wordt en goede gesprekken worden gevoerd. Een dispuut waar iedereen zich thuis voelt, waar je jezelf kan zijn en waar God centraal staat. We streven er dan ook naar om een groep te zijn die open en eerlijk is naar elkaar. Onze leden zijn actief in commissies binnen NSL en wij gaan ieder jaar samen op vakantie.
Levi is een beetje raar, een beetje anders, maar eigenlijk heel normaal.


Kordaat


Hét legergroene dispuut van NSL is Kordaat!
Kordaat bestaat uit een groep stoere chicks die allemaal goed weten wat ze willen en echte levensgenieters zijn. Er hangt een chille open sfeer in het dispuut, iedereen kan lekker zichzelf zijn! Bij feestjes staat Kordaat altijd vooraan en op elk NSL feestje is het dispuut dan ook goed vertegenwoordigd. Een goed gesprek met een koffietje zal geen enkele Korrie afslaan. We houden er van om de diepte in te gaan op geestelijke avonden en willen van elkaar leren!
Betrokkenheid, openheid en dienstbaarheid zijn belangrijke waarden voor ons dispuut en voor Kordaat is niets te gek!


Aramis


Een voor allen, allen voor Een: Dat is de kracht van Aramis. Niet voor niets hebben we ons vernoemd naar één van de musketiers. Zoals zij de eer van hun koning verdedigden, zo zijn wij geroepen om de eer van onze Koning hoog te houden. Aramis is een mooie chaotische bende. We weten elkaar te vinden voor flauwe grappen en diepere discussies. Omdat we elkaar niet kunnen missen en elkaar ontzettend lekker vinden spreken we ook vaak buiten dispuutsavonden met elkaar af. Je ziet ons shinen op de borrels en we zijn altijd in voor knallende feestjes. Bij Aramis hebben we niet alleen oog voor elkaar, maar voelen ons ook geroepen om te delen! Hoewel we het jongste dispuut zijn heeft de vereniging ons inmiddels goed leren kennen. Pas als Aramis er is kunnen de deuren dicht!

NSL is onderverdeeld in disputen. Een dispuut is een groep van ongeveer 22 mensen. NSL bestaat uit 15 disputen, te weten: Muze, Elaborado Por, Dunamis, Dissonant, Sardonyx, Thersites, Bodø, Floris, Infinitas, Royaal, PIT, Ferox, Levi, Kordaat en Aramis. U kunt hieronder meer lezen over de verschillende disputen.

Disputen komen elke twee weken samen. Een aantal dispuutsleden bereiden een maaltijd voor. Na de maaltijd volgt het dispuutsuur, wat elke twee weken verschillend is en voorbereid wordt door de nestor (geestelijk leider van het dispuut). Verschillende ingrediënten waaruit een dispuutsuur kan bestaan, zijn; nadenken over een Bijbels thema, gezelligheid, zingen, spellen of discussie.

Na het dispuutsuur gaan de disputen uiteen in kringen, die de basis vormen van de vereniging. Elke kring bestaat uit vijf tot zeven personen. De kringen gaan gedurende een jaar over een bijbels thema of een bijbelboek, uitgekozen door de kringleider. Op deze manier kunnen NSL’ers in een kleine groep de Bijbel bestuderen, praten over de dingen die hen hierbij bezig houden en met en voor elkaar bidden.


Muze


Muze is het oudste en mooiste dispuut der NSL.
Muze heeft een Griekse achtergrond. Deze Griekse tint is terug te zien in de naam, het dispuutsdrankje Ouzo en de toga’s op de pre-disputenloop. Muze is recht door zee, enthousiast en fanatiek. Inspireren, enthousiasmeren en begeesteren: deze drie speerpunten zijn kenmerkend voor Muze. Op dispuutsavonden weet de sfeer van lekker gek en enthousiast om te slaan in serieus en open. Muzen houden van een goed gesprek of goede discussie onder het genot van een biertje of wijntje en zijn actief binnen en buiten de vereniging. Muze Hoogh!


Dunamis


Dunamis, Dunamis, Dunamis,
Het oudste dispuut als ik mij niet vergis.
Avontuurlijk en sportief in doen en laten,
Dramatisch vertoon in geval van negatieve resultaten.
Echter doen wij alles voor een hoger doel,
Onze missie waarmaken gebeurt met gevoel:
Want kracht zit in zwakheid, verlies, dat verblijdt,
We proberen stuko te zijn, het lukt niet altijd.

Ondanks onze harde cultuur en iedereen nakken,
Komen we op voor de knorren en zwakken.
Ook voor onszelf, we laten ons leiden door de Geest,
Duifjes zijn overal, nooit afwezig op de borrel of een feest.
“Zijt dan oprecht gelijk de duiven”, leert Jezus ons vandaag,
Liefde is de ander laten winnen, vier de nederlaag.


Elaborado Por


Elaborado Por.
Een dispuut met een rijk verleden en een gouden toekomst. Professionals op het gebied van cocktails, toetjes en Bockbier.
Eenheid in Pluriformiteit is ons motto, verschillen die er zijn gaan we niet uit de weg. Fantastische weekenden, een nog mooiere dispuutsreis, het jaarlijkse Pesach en dispuutsgala, EP-borrels en spontane activiteiten staan hoog in het vaandel bij Elaborado Por.
Als mascotte hebben we de Geit: volhardend, veelzijdig en weetgierig, prominent, maar zonder grote bek.


Dissonant


Dissonant, een van de oudste disputen van NSL.
Open, onbevangen en inhoudelijk sterk zijn eigenschappen die ons dispuut typeren. Naast dat we ervan houden om de diepte in te gaan, is er zeker geen gebrek aan een hoog lachgehalte op onze dispuutsavonden. We zijn lekker gek en hebben heel veel lol met elkaar. Daarnaast proberen we ons kwetsbaar en echt op te stellen en te kijken naar hoe God ons als dispuut wil gebruiken. We houden van culinaire hoogstandjes tijdens een zelf georganiseerde tapasavond, HEMA-ontbijtjes, een filmavond, samen borrelen, leuke weekenden, chille vakanties, met veel mensen naar het NSV-focusweekend en niet te vergeten we proberen Christus bekend te maken door onze daden. Dissonant is aanwezig in de vereniging door (oud-) bestuursleden, commissies, grote aanwezigheid bij vieringen en de minstry-cursus. Daarnaast zijn we regelmatig te vinden op de borrel voor een goed gesprek.


Sardonyx


Sardonyx kan beschreven worden als een trotse groep christelijke studenten.
Een hechte verzameling individuen die het best getypeerd kan worden als open, eigenzinnig, oprecht, actief, hilarisch, toegewijd en recht voor zijn raap. We staan graag midden in het studentenleven, maar wel terwijl we ons richten op God en Zijn plan voor ons, we zijn betrokken bij elkaars (geestelijk) leven en we houden elkaar graag scherp. Naast serieus zijn, wordt er veel gelachen, ontstaan er waardevolle vriendschappen en viert Sardonyx graag het leven. Dansen tot het zon opkomt. Varen door de Leidse grachten. Als een stel prominente pikken brallen op de borrel. Of een potje voetballen met andere NSL’ers. Daarnaast zijn veel Sardonen enthousiast actief in commissies of het bestuur van NSL. Sardonyx is geweldig, Sardonyx Heerscht, maar bovenal proberen we ons op God te richten en Hem groot te maken, want Hij heerst boven alles en over ons.


Thersites


Hoi! Wij zijn: Sanne, Renate, Bas, Nadine, Marieke, Daniëlle, Anne José, Hans, David, Mark, Ilsemieke, Miriam, Joyce, Maarten, Marten, Rachel, Maurice, Esther, Rienke en Patricia, en wij zijn Thersites. Er is geen betere manier om ons te omschrijven, omdat het dispuut niet bepaalt hoe de leden zijn, maar de leden bepalen hoe het dispuut is. Toch zullen we een poging doen om te omschrijven hoe ons dispuut op dit moment is.

We zijn een lichtelijk chaotisch dispuut en kunnen wat luidruchtig zijn. Dat heeft zo zijn charme, maar zo nu en dan kan het je tot waanzin drijven. Vaak zijn we te vinden in de buurt van een kampvuur, terwijl enkele muzikale Thersieten de rest vermaken met aangename deuntjes en de mannen whisky drinken. De meeste Thersieten zijn pauper, maar als het niet om geld gaat, dan hebben we vrijwel alles voor elkaar over! Vroeger waren we de grootste vleeseters van heel NSL, maar tegenwoordig hebben we een aantal leden die bewust leven en vega zijn, dus hebben we dag moeten zeggen tegen de bergen vlees en hallo tegen sla. Gelukkig hebben we zo nu en dan nog een BBQ waar de vleeseter zegeviert. Of het nu vlees is of niet, we houden van eten en doen dat dan ook graag met elkaar. Naast de verplichte donderdagavonden, eten we vaak met elkaar of doen we activiteiten als kroegentochten, lasergamen, borrelen, poolen, voetballen en ga zo maar door. Omdat dit stukje niet zo lang mag zijn, is er nog een ding wat we je mee willen geven; We houden simpelweg heel veel van elkaar. Of je nu normaal of nét niet helemaal normaal bent, bij Thersites is er liefde voor iedereen.


Bodø


Wij zijn Bodø, het zevende dispuut, genoemd naar de stad in noord Noorwegen.
IJzingwekkend en hartverwarmend, dat zijn wij.
IJzingwekkend hoe onze koude dispuutsdrank Jägermeister gedronken wordt, hartverwarmend hoe wij betrokken zijn bij en geven om de ander. Bij Bodø gaan debatten over alles, en beginnen uit het niets. Vertrouwd genieten en lachen, maar ook luisteren en delen. Veranderlijk als het noorderlicht, maar altijd even mooi. De Noor laat zich wekken door de felle ochtendzon, zo ook de Bodøer die regelmatig ‘s ochtends vroeg al bij de Hema te vinden is voor een dispuutsontbijtje. Met de Jägermeister wordt niet gespot, net zomin als met onze talloze tradities.
Zoals de Noor uit de koude, besneeuwde buitenwereld tevreden zijn warme huis binnenstapt, zijn dikke jas uitdoet en warm ontvangen wordt, zo is ons dispuut.
Bodø. Wij zijn divers. Wij zijn thuis.


Floris


Wij zijn Floris, het meest ridderlijke dispuut der NSL.
Ons dispuut staat bekend om de actieve leden, vele tradities en de speeches. Dit zijn stuk voor stuk dingen waar we trots op zijn, maar Floris is nog veel meer dan dat. Bij Floris kan je jezelf zijn, en is er ruimte voor persoonlijke groei. Floris is naar elkaar omzien, met elkaar mooie momenten delen, en vriendschappen opbouwen. Floris is de afwisseling tussen een goed gesprek en een hysterische lachbui. En in dit alles staat God centraal. We bouwen op de Heer door middel van intensieve kringen en goede gesprekken. Het mooiste aan Floris? Je leert er belangrijke levenslessen. Want zoals menig oud-lid ons altijd kenbaar maakt: Een Floriaan ben je voor het leven!Infinitas


Infinitas

∞ Infinitas, het VIIIe maar oneindig mooie en vurige dispuut der NSL.
Wij staan bekend om ons legendarische Infinitas-feest. Naast dat het één van de grootste NSL-feesten van het jaar is, rijkt onze faam ook ver buiten de vereniging, want heel Navigatorland rukt uit om ons feest mee te maken. Daarnaast heeft Infinitas nog oneindig veel meer tradities, zoals ons vurige dispuutsdrankje, ILV’s (Infinitas ledenvergaderingen vol studentikoze moties), een voorjaarsdiner, diesweekend, dispuutsborrels, activiteiten met andere disputen en de onvergetelijke zomervakanties. Buiten deze tradities zijn we een dispuut met veel diversiteit, slechte woordgrappen, harde sinterklaasgedichten en veel spontane activiteiten zoals samen eten, kaarten en een filmpje kijken. Maar bovenal zijn we studenten die door middel van Bijbelstudie en persoonlijke gesprekken, elkaar en onszelf proberen te inspireren om God steeds beter te leren kennen.

‘Wij staan als studenten sterk met de Heer,
Als trots Navigator verlangend naar meer
Amices, en Amica’s met elkaar
Infinitas, wunderbar!’ ∞


Royaal


Royaal is het tiende dispuut dat NSL kent en mag met recht de kroon op NSL worden genoemd.
Als de Koninklijke en de nummer tien onder de disputen is Royaal de spel- en gangmaker van NSL. Royaal heeft immers de disputenstrijd gewonnen in 2015! Royaal is een dispuut dat midden in NSL en het studentenleven staat. Energiek, actief, klein en hecht, stuko, sociaal sterk, ondernemend en een plezier voor het oog dat ook wel eens wat wil. We hebben de eer dat onze koninklijke naam verwijst naar onze Koning: Jezus Christus. Niets is zo royaal als Zijn onbeperkte genade. Dit besef houdt ons nederig, en spoort ons aan de genade van Jezus te zoeken én uit te dragen. We hebben dus een naam hoog te houden.
Royaal hoogh!


PIT


Het dispuut met pit, de kern der NSL.
Met ons jaarlijks futsaltoernooi veroveren wij de harten van de mannen én vrouwen der NSL. We zijn samenbindend en gericht op de kern. Ons dispuut heeft een hart voor de vereniging, onze omgeving, maar bovenal voor elkaar. We zijn borrelend en bruisend en houden van een feestje. Eveneens zijn we op zoek naar zekerheden, naar een stevige bodem in geloof en leven, immers geen groei in bodemloos bestaan. Soms omgeven door stilte, dan een kakafonie van geluiden. Eloquent, soms wat recalcitrant, maar altijd flamboyant. Bij PIT, met PIT, als PIT, heel PIT.


FeroxThema-avonden, vrijdagmiddagborrels, flügel, karaoke, roze, jaargroepenstrijd, koffiewedstrijden en tot diep in de nacht dansen.
Een legendarisch jaarlijks terugkerend Ferox Feest en een goedverzorgd 3-gangen mannerdiner. Een kerstdiner waar ook de Vixen-Date-Bokaal wordt uitgereikt voor de langdurige dates. Zomaar een aantal feitjes welke Ferox tot een actief, enthousiast en hecht dispuut maken.  Ferox is het twaalfde dispuut dat NSL kent en is een damesdispuut. Het Latijnse woord “Ferox” staat voor fel, heftig, stoer. En dat is wat wij zijn! Het is een eer om de titel van Foxy Lady te mogen dragen. Een Foxy Lady kent mores, waarden en vertegenwoordigt te allen tijde het dispuut, maar ook de vereniging. De Foxy Ladies zijn divers, betrokken en actief.
Ferox, niet te overtreffen!


Levi


Diversiteit, spontaniteit en gekkigheid, dat typeert Levi.
Wij zijn het 13de dispuut van 
NSL, maar staan centraal binnen de vereniging. Levi is een dispuut waarin een relaxte sfeer heerst, waar veel muziek gemaakt wordt en goede gesprekken worden gevoerd. Een dispuut waar iedereen zich thuis voelt, waar je jezelf kan zijn en waar God centraal staat. We streven er dan ook naar om een groep te zijn die open en eerlijk is naar elkaar. Onze leden zijn actief in commissies binnen NSL en wij gaan ieder jaar samen op vakantie.
Levi is een beetje raar, een beetje anders, maar eigenlijk heel normaal.


Kordaat


Hét legergroene dispuut van NSL is Kordaat!
Kordaat bestaat uit een groep stoere chicks die allemaal goed weten wat ze willen en echte levensgenieters zijn. Er hangt een chille open sfeer in het dispuut, iedereen kan lekker zichzelf zijn! Bij feestjes staat Kordaat altijd vooraan en op elk NSL feestje is het dispuut dan ook goed vertegenwoordigd. Een goed gesprek met een koffietje zal geen enkele Korrie afslaan. We houden er van om de diepte in te gaan op geestelijke avonden en willen van elkaar leren!
Betrokkenheid, openheid en dienstbaarheid zijn belangrijke waarden voor ons dispuut en voor Kordaat is niets te gek!


Aramis


Een voor allen, allen voor Een: Dat is de kracht van Aramis. Niet voor niets hebben we ons vernoemd naar één van de musketiers. Zoals zij de eer van hun koning verdedigden, zo zijn wij geroepen om de eer van onze Koning hoog te houden. Aramis is een mooie chaotische bende. We weten elkaar te vinden voor flauwe grappen en diepere discussies. Omdat we elkaar niet kunnen missen en elkaar ontzettend lekker vinden spreken we ook vaak buiten dispuutsavonden met elkaar af. Je ziet ons shinen op de borrels en we zijn altijd in voor knallende feestjes. Bij Aramis hebben we niet alleen oog voor elkaar, maar voelen ons ook geroepen om te delen! Hoewel we het jongste dispuut zijn heeft de vereniging ons inmiddels goed leren kennen. Pas als Aramis er is kunnen de deuren dicht!

Navigatie